Hi en welkom!
Mijn naam is Anita KooijHSP coach

HSP, ook al wist ik dat pas echt vanaf begin 30. Als coach ben ik mijn scherpe intuïtie, heldere compassievolle aanwezigheid en een rugzak vol inspirerende body-mind practices graag een gids op jouw weg.

Als Mindfulness trainer, qigong practitioner en yin yoga docent ben ik graag een bedding voor jou als je zoekt naar innerlijke verstilling en energetische/fysieke balans.

Welkom!

 

 

 

 

 

Lichaamsgerichte coaching, mindfulness, qigong en feminine embodiment.

 

 

Hoe ik werk

In de afgelopen 25 jaar heb ik me bekwaamd in diverse werkvormen die de intelligentie en wijsheid van het lichaam, de compassie in het hart en de helderheid in de geest aanspraken. Al deze vormen maken nu diepgaand onderdeel uit van mijn lichaam, energie en ervaringswereld en hebben me gevormd tot wie ik ben.

In individuele begeleiding put ik uit mijn ervaring, intuïtie en helder weten,  en onderstaande bronnen. Voor jou maak ik een aanpak op maat. De kern is thuiskomen in je lichaam, je vrouwelijke kracht ontwikkelen, en je sensitiviteit belichamen.

Mindfulness, volledig bewust zijn van je ervaring in het het hier en nu en haar zonder oordeel waarnemen.
Sensing, vorm van aandachtstraining waarbij je op een voelende manier jezelf en je lichaam op een zintuiglijke manier gewaar bent.

Focussen, het richten van de aandacht op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties. Je onderzoekt wat er gezien, gehoord en gevoeld wil worden in je binnenwereld, al dan niet gerelateerd aan een specifieke situatie in je leven.

Meer dan 20 jaar training in Qigong en teachertraining in (Yin) yoga en sinds 2011 ook Tantra.

>> mijn pad 

>> achtergrond en opleidingen

 

Waarom ik doe wat ik doe …. Slow living 

De opmerkzaamheid om per dag te voelen wat nodig is, dat is voor mij de weg. Evenals het voeden en versterken van het midden, mijn centrum.

Uiteindelijk voel ik dat het gaat om balans: wat heb ik wanneer nodig? Hoeveel snelheid, hoeveel actie, hoeveel tijd en ruimte voor mezelf, hoeveel stilte? Dat is per dag, per week, per periode verschillend.

Vertragen brengt me in verbinding met mijn eigen kwetsbaarheid, laat me voelen wie ik ben, brengt me naar mijn natuurlijke ritme en tempo en maakt me wakker in het nu en hier.

Naast vertragen beoefen ik dagelijks body-mind practices die me helpen me te verbinden met mijn lichamelijke ervaring, me doen landen in mijn centrum en mijn hart openen voor schoonheid en compassie.

De rust die ik hierdoor ervaar is zo´n enorme rijkdom. Met dankbaarheid en liefde deel ik mijn kennis en ervaring met jou.

 

Mijn verhaal 

Uitzonderlijke sensitiviteit

De uitzonderlijke sensitiviteit van mijn lichaam is altijd een kern geweest in mijn leven. Ik ervaar mijn binnenwereld en de wereld om me heen op een intense en lijfelijke manier.

Tevens huist in dit sensitieve lichaam een geest die hongerig is naar expressie en vrijheid. Op zijn zachtst gezegd een boeiende combinatie.

Tot 20 jaar geleden beschouw ik mezelf niet als hoogsensitief. Ik heb me lange tijd verzet tegen de buitengewone gevoeligheid van mijn systeem. Jaren lang ben ik ongemerkt over mijn eigen grenzen gegaan. Ik wil ‘gewoon’ zijn, mijn verlangens vervullen, iets bereiken in het leven.

Het heeft er – deels – voor gezorgd dat ik 5 jaar lang heb geleden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom en kampte met angst en zelftwijfel.

Als ik in 1999 het baanbrekend boek in 1999 van Elaine Aron, de grondlegster van het begrip HSP lees, beginnen er belletjes te rinkelen

BLOG over hoe ik radicaal van levensstijl veranderde

meer over mijn verhaal 

 

Contemplatieve levensstijl 

Als HSP geloof ik in de kracht van een contemplatieve levensstijl. Dat betekent niet ik niet houd van snelheid. Het is ook heerlijk om te versnellen, een sprintje te trekken, uitgelaten te dansen. Dat doe ik ook dagelijks. Zonder yang, geen yin, en geen zin.

Maar ik keer steeds weer opnieuw terug naar een trage en verstillende manier van zijn. Ook nu ik weer energie heb om in een hoge(re) versnelling door het leven te gaan voel ik hoe weinig werkelijk vervullend continue snelheid is.

De maatschappij gaat steeds sneller en ik verhoud me daartoe. Maar ik wil er niet in meegaan.Dagelijks stilstaan, verstillen, verlangzamen, vertragen, het laat me zien wat van waarde is. De schoonheid in het kleine en alledaagse, de subtiele stroming van binnen, de vreugde in het hart.

 

Ik help hoogsensitieve, creatieve, intelligente vrouwen die voluit willen leven vanuit hun sensitieve kwaliteit om uit het hoofd in het lijf te komen, af te stemmen op wie ze ten diepste zijn en hun authentieke kracht te gebruiken.

Om hun ware talenten en innerlijke leiderschapskwaliteiten tot expressie te brengen.

Om hen te her-inneren een sacred space voor zichzelf te creëren, waar ze de stem van hun innerlijke wijsheid kunnen horen.

Om sensitiviteit te omarmen als unieke gave, en zelfzorg en zelfcompassie te cultiveren als bedding waarin zij kan gedijen.

 

 

Anita is ook 

.. vocale improvisator, mimespeelster, amateurfotograaf, blogger, seeker, meditator, muziekfanaat, kattenadept. Woon in Velp in een heerlijk huis met grote tuin. Fervent tangodanseres, zangeres in een muziekduo samen met een gitarist, laaf me aan de natuur. Dit alles binnen een meditatieve levensstijl.

Download your ESSENTIAL Inspiration for inner Balance 

You have Successfully Subscribed!

Download yourESSENTIALInspirationforinner Balance

You have Successfully Subscribed!